U Gradskoj dvorani i Sportskom centru „Romari“ u Vitezu održane su osme BH Telecom Sportske igre mladih, a djevojčice i dječaci su se imali priliku natjecati u malom nogometu, košarci, odbojci na pijesku te igri između dvije vatre. Sportske igre održavaju se u sklopu projekta “Fer igra, za fer djetinjstvo” u suradnji sa Košarkaškim savezom BiH uz financijsku podršku USAID-a.

Općina Vitez se i ove godine odlučila podržati Sportske igre mladih jer se pokazalo prethodnih godina da je to lijep događaj koji okuplja veliki broj mladih. Djeca su sretna i radosna da kroz zdrav način života, sport, sportski duh i druženje sa prijateljima pokažu što umiju i znaju i za njih je to veliki uspjeh, kazala je Marija Grabovac, pomoćnica načelnika Općine Vitez za društvene djelatnosti.

Igre su otvorene natjecanjima za najmlađe u igri između dvije vatre u Gradskoj sportskoj dvorani u Vitezu, a mališani koji su kućama ponijeli zlatne medalje činile su ekipu „Vatreni zmajevi“.

Zabava je nastavljena uz natjecanja u malom nogometu za mlađu kategoriju, a ekipa pod nazivom „Ecos“ ostvarila je plasman na Veliko finale Igara u Sarajevu, predvođena kapitenom Ivanom Bobašem. Na košarkaškim terenima u okviru Kinder +Sport CUP-a, plasman na finalno natjecanje ostvarile su ekipe „Prvi koš“ i „Vatreni“ u muškoj konkurenciji, dok u mlađoj kategoriji među curicama najuspješnije bile Vitežanke.

Posljednje natjecanje, održano je u  Sportskom centru, gdje se u okviru Podravka CUP-a igrala odbojka na pijesku. Ekipe koje će predstavljati Vitez u ovom sportu su djevojčice iz ekipe „Nonice“ te dječaci iz ekipe „Zavidovići“ iz Zavidovića.

Finalno natjecanje Igara održat će se od 7. do 11. kolovoza 2018. godine u Sarajevu, gdje će se mališani iz 34 bh. grada natjecati u 10 različitih sportskih disciplina. Partner ovogodišnjih igara je Olimpijski komitet BiH.

Želimo čuti vaše mišljenje:
Podijeli objavu