Maturantica Osnovne škole “Hamdija Kreševljaković” u Kaknju poklonila je novac namijenjen za matursku haljinu djeci oboljeloj od raka, a na maturu došla u majici s natpisom: “Novac dajem za djecu oboljelu od raka, a na maturu se može i bez haljine”.

Iako je svojim gestom pokazala da humanost postoji i da ima ljudi koji cijene prave vrijednosti, te se pridružila rijetkima koji su novac za maturu dali onima kojima je potrebniji, naišla je na nevjerojatne komentare.

Djevojka za pohvalu je, kako tvrdi njen otac, ostala bez pratnje na maturi, jer ju je majka njezinog prijatelja okarakterizirala kao “prosjački obučenu djevojku, koja je došla na maturu bez haljine.”

Ovo je moja kćerka Lejan, maturant Osnovne škole “Hamdija Kreševljaković” u Kaknju. Kao i svaki roditelj, čije je dijete maturant, dali smo novac kako bi si kupila svečanu graderobu za matursku noć. Nakon dva dana, Lejan je izrazila želju da taj novac da djeci koja se liječe od raka, smatrajući da je njima potrebniji od njene svečane garderobe za jednu noć. Naravno, kao roditelj smo je podržali, sretni i ponosni jer smo vidjeli plod našeg dugogodišnjeg odgoja. Na maturu je otišla u farmericama i majici. Vidjevši je tako skromno obučenu, majka dječaka, koji je trebao proći kroz grad zajedno s njom kao njen pratitelj, zabranila je svom djetetu da obnaša ulogu njezinog pratitelja ismijavajući je i nazivajući “prosjački obučenom koja je došla na maturu bez haljine”. Kada sam to čuo, pitao sam se što je sa onom djecom koja nisu u stanju da priušte skupocjenu garderobu za tu noć?! Pitao sam se, tko smo mi da ocjenjujemo nečiji stajling, i čemu mi učimo svoju djecu?, napisao je Enis Kozlić, otac ove djevojke.

Kako odgajamo svoju djecu? Ovo je moja kćerka Lejan, maturant Osnovne škole "Hamdija Kreševljaković" u Kaknju. Kao i…

Posted by Eniz Kozlic on 11. Juni 2018

Želimo čuti vaše mišljenje:
IZVORRadio Sarajevo
Podijeli objavu