U srijedu 13. lipnja održat će se polaganje vijenaca i paljenje svijeća na Spomen obilježju u mjestu Zenepići sa početkom u 10:45 sati, povodom 25. Obljetnice stradavanja i progona Hrvata Gornjeg kraja Općine Novi Travnik tijekom Domovinskog rata.

Svetu misu zadušnicu za sve poginule branitelje u 11 sati predvodit će vlč. Marinko Grubešić, župnik župe “Uzašašča Gospodinova” iz Novog Travnika.

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Novi Travnik ovim spomenom želi evocirati sjećanja i pokloniti se svim žrtvama i prognanicima.

Radi se o mještanima naselja Hadžići, Zenepići i Pobrđani. Ti su prostori od ABiH napadnuti u nedjeljno jutro upravo na sv. Antu Padovanskog. Tog 13. lipnja 1993. godine napustili su ovaj kraj. Kako su prije toga ostali odsječeni od drugih hrvatskih naselja općine Novi Travnik, pred silinom udara, šačica bojovnika HVO i civili predali se srpskim snagama na koti Kamenjaš prema Donjem Vakufu. Završili su u logoru Manjača i nakon napuštanja razišli se na sve strane svijeta.

Želimo čuti vaše mišljenje:
Podijeli objavu