Iako je jučer u 17 sati promet bio blokiran i u Sarajevu, Zenici, Tuzli, Prijedoru, Visokom te na magistralnom putu M-17, danas Mostarci, Banjalučani i Prijedorčani odlučili nastaviti akciju “Stop poskupljenju goriva”.

Blokada prometa jučer je izostala u Mostaru, ali danas se ipak desila. Promet je u 17 sati blokiran na sjevernom izlazu iz grada i trajao je pola sata.

Blokadu je organizirao sarajevski aktivist i predsjednik Prve stranke BiH, Amer Bekan. Njemu su se priključili jednim dijelom i ostali sudionici u prometu.

Bekan je tom prilikom kazao kako je šteta što se u prosvjede snažnije ne uključe taksi vozači, već pristaju da poskupljenje goriva prebace na građane.

Mostar je jučer bio jedini grad u BiH u kojem nisu održani prosvjedi, a imaju najskuplje gorivo i izbori se nisu održali već 10 godina. Jesu li vas SDA i HDZ toliko isprepadali ili se bojite i svoje sjene? Upravo idem u Mostar da budem prvi koji će to učiniti, a vi se stidite i pravdajte svojoj djeci kako ste miševi! 17h na tranzitu, napisao je na svom profilu Amer Bekan, predsjednik Prve stranke Bosne i Hercegovine.

Blokada prometa u Banjoj Luci trajala je nešto duže, a policajci su sve vrijeme nadzirali blokade te nakon blokada usmjeravali promet.

Pokretač inicijative blokade prometa je Nikola Grbić, predsjednik Udruženja prijevoznika za unutarnji i međunarodni transport RS-a. On je danas medijima potvrdio kako će vozači u Banja Luci i danas na sat vremena zaustaviti svoja vozila.

Prema Grbićevim riječima, na jučerašnje upozorenje i blokadu prometa nitko od nadležnih nije reagirao, zbog čega vozači nastavljaju s blokadom prometnica dok se ne udovolji njihovim zahtjevima.

Jedan od inicijatora ove akcije danas nam je rekao kako poskupljenje goriva odlazi u krajnost.

Prosvjedi se trebaju održavati dok se ne vrate realne cijene, jer se ne može živjeti za gorivo, dok neki imaju milijune, kazao je Banjalučanin.

Podsjećamo, na društvenim mrežama pokrenuta je akcija “Stop poskupljenju goriva” u kojoj se vozači pozivaju da svaki dan na sat vremena zaustave svoje automobile. Facebook grupa “Stop poskupljenju goriva” ima više od 12,5 tisuća članova iz svih dijelova BiH.

Iz MUP-a KS danas su se oglasili priopćenjem da će svi vozači koji budu sudjelovali u blokadi prometa biti evidentirani i kažnjeni.

Želimo čuti vaše mišljenje:
IZVORKlix.ba
Podijeli objavu