Nakon današnje blokade prometa u većim gradovima u BiH zbog visoke cijene goriva, iz policije su kazali da su danas samo nadzirali blokade i evidentirali vozače.
U narednom periodu će odlučiti da li će evidentirane vozače sankcionirati i na koji način.

“Ta blokada je danas završila, a s obzirom na to da ti protesti nisu propisno najavljeni, već se ta ideja plasira na društvenim mrežama, ukoliko se oni nastave bit ćemo primorani to sankcionirati”, dodali su.

Policajci nisu kažnjavali vozače ni u Tuzli. Ministar unutarnjih poslova TK Husein Topčagić je kazao da su u 50-minutnoj blokadi vozači dvije pozicije držali u Tuzli, Srebeniku i Gračanici te po jednu u Lukavcu i Gradačcu.

“Policija je samo nadzirala blokade te nije nikoga kažnjavala. Sve je prošlo bez incidenata”, rekao je Topčagić za Klix.ba.

Ukoliko bi i sutra došlo do blokade prometnica, Topčagić nije mogao konkretno odgovoriti koje mjere će policajci poduzimati.

“Situaciju pratimo u cijeloj Bosni i Hercegovini, unaprijed ne mogu ništa govoriti. U zavisnosti od situacije poduzimat ćemo neophodne korake”, istakao je Topčagić.

Policija je u Zenici fotografirala automobile koji su se nalazili u prvim redovima blokade, dok je u Banja Luci blokadu kružnog toka na Laušu snimala telefonom.

Blokada prometa danas je bila zabilježena u Sarajevu, Banjoj Luci, Tuzli, Zenici, Visokom, Prijedoru, kao i na Magistralnom putu M17 Doboj – Sarajevo, na izlazu iz Sarajeva i Mostarskom raskršću.

Putem društvenih mreža vozači su se usuglasili da promet blokiraju u 17:00 sati kako bi ukazali na visoke cijene goriva i na taj način utjecali na njihovo smanjenje.

Želimo čuti vaše mišljenje:
Podijeli objavu