Humanitarna organizacija “Most Bro” iz Danske dostavila je donaciju vrijedne medicinske opreme Općoj bolnici Bugojno.

Ostvarena suradnja

Elmedin Bratić, Bugojanac koji živi i radi u Danskoj, ostvario je saradnju s Fuadom Hajićem, zaposlenikom bugojanske bolnice, nakon čega je došlo do realizacije projekta doniranja opreme bugojanskoj zdravstvenoj ustanovi.

Oprema je u dobrom stanju, a posebno vrijednom istaknuta je donacija 56 električnih bolničkih kreveta, opreme za kirurgiju – tri operacijska stola, tri operacijske lampe, liftova za bolesnike, mašina za dezinfekciju instrumenata, ali i za pranje i dezinfekciju odjeće i suđa.

Donirana oprema bi, prema riječima dr. Berke Begović, vršitelja dužnosti direktora Opće bolnice Bugojno, trebala olakšati rad zaposlenicima i poboljšati uvjete za boravak pacijenata u ovoj zdravstvenoj ustanovi, ali i podići kvalitet usluga za korisnike sa područja Gornjovrbaske regije.

Sudionici akcije

Nesebičan doprinos realizaciji akcije dali su i Faruk Jakić, predsjednik Humanitarne organizacije “Most Bro”, kao i pojedinci poput Kasima i Asima Aganbegovića i Safeta Hodžića, porijeklom iz Bosanske Gradiške, oca i sina Mirzeta i Senahida Bilanovića iz Šerića kod Zenice, Murisa Žige iz Sarajeva te ramazanskog imama Harisa Šabića iz Velike Kladuše. Pomoć su pružili i Amir Karadžić, Šefik Heljdić, Mirhet Emušić i Erkan Hadžić, Bosanci koji žive i rade u Danskoj.

Želimo čuti vaše mišljenje:
Podijeli objavu