Jako olujno nevrijeme zahvatilo je u petak poslijepodne južne dijelove Slovenije, sat vremena nakon što je državni meteorološki zavod podigao uzbunu na najvišu “crvenu” razinu. Mediji prenose da je najgore bilo uz granicu sa Hrvatskom, u pokrajini Bela Krajina, koja graniči sa Karlovačkom županijom, gdje je veliku štetu izazvao grad veličine teniske loptice.

Uništeno je dosta automobila i krovova, a velika šteta je pričinjena na poljoprivrednim površinama. Prema najavama meteorologa, nevrijeme će se do kasnih noćnih sati proširiti na cijelu zemlju. Osim u Hrvatskoj, do razvoja oblaka sa tučom i nevremena došlo je i u Sloveniji. Rijeku i okolicu poslijepodne je zahvatilo olujno nevrijeme sa gradom i jakim vjetrom, a na području Istre koje je pogodila grmljavina zabilježeno je čak 20.000 munja, javljaju hrvatski mediji.

Zbog opasnosti od grmljavinskog nevremena, hrvatski meteoalarm je izdao narančasto upozorenje za Istru, Primorje i područje Karlovca u kojem je navedeno da će u Hrvatskoj biti lokalnih pljuskova sa grmljavinom, te da su moguće pijavice, olujni udari vjetra i grad i lokalne bujične poplave.

Želimo čuti vaše mišljenje:
IZVORwww.bljesak.info
Podijeli objavu