Pjevač Parnog valjka Aki Rahimovski, koji danas slavi 63. rođendan, početkom travnja je doživio lakši moždani udar. Trenutačno se oporavlja kod kuće te obitelj brine za njega, a prije toga je bio u toplicama.

parnivaljak | Autor: Marko Jurinec/PIXSELLfoto: Marko Jurinec/PIXSELL

Sve je izvrsno. Za sada nema nikakvih izjava i hvala na puno čestitki, rekao nam je Aki kako teče njegov oporavak. No nije nam htio otkriti kako će proslaviti rođendan. Članovi Parnog valjka su nakon pjevačevog moždanog udara otkazali sve koncerte. Ipak, svirali su za 10. rođendan Antene Zagreb bez Akija i nakratko su ga ‘zamijenili’ kolege Neno Belan (56) i Zlatan Stipišić Gibonni (49).

foto: Petar Glebov/PIXSELL

Nakon 42 godine zajedničkog rada čudno nam je nastupati bez Akija. Ne osjećam se najbolje zbog toga, ali mi je drago da su kolege ‘uskočile’ i što je sve ispalo odlično. Naš Aki se jako dobro oporavlja i uskoro će ponovno biti na pozornici, rekao je tada Husein Hasanefendić Hus (64).

foto: Petar Glebov/PIXSELL

Ne brinite, dobro sam. Nije ništa strašno, rekao je pjevač nakon što je doživio moždani udar. Menadžer Parnog valjka Dino Bahtijarević je otkrio da je Rahimovski samo prošle godine imao više od 60 koncerata s bendom, a istaknuo je kako je jako energičan na nastupima.

Ne bismo željeli razočarati tisuće koji ste se veselili koncertima, no Akijevo je zdravlje na prvome mjestu, rekli su članovi benda. Pjevaču su liječnici sugerirali da promijeni navike, odnosno ostavi se cigareta, a ni crna kava nije poželjna.

Goran Stanzl/Pixsell | Autor: Goran Stanzl/Pixsellfoto: Goran Stanzl/Pixsell

Pjevač Parnog valjka otprije je poznat kako sjajno spravlja makedonske specijalitete te da je na turnejama često za bend bio glavni kuhar. Posebno se hvalio umijećem kuhanja poznatog makedonskog specijaliteta gravče na tavče.

Zvali su me u kulinarske emisije, no ne volim se snimati dok stojim za štednjakom, otkrio je nedavno Rahimovski. Aki je odrastao u Skoplju, a otac mu je bio glazbeni profesor pa je sa sedam godina krenuo u glazbenu školu, u odsjek za klavir i pjevanje.

Porin 1998 | Autor: Sinisa Hancic/PIXSELLfoto: Sinisa Hancic/PIXSELL

Prijelomna mu je bila 1975., kad je sudjelovao u osnivanju Parnog valjka i činio prvu postavu benda. S njima je snimio 16 studijskih albuma, na kojima je bilo mnogo hitova poput ‘Sve još miriše na nju’, ‘Lutke za bal’, ‘Ugasi me’ i ‘Uhvati ritam’.

foto: Robert Anic/Vecernji list

Cijelu je karijeru, više od 40 godina, uspješno odvajao privatni život, koji nije želio miješati s glazbenom karijerom. Sa suprugom Ingrid je gotovo toliko dugo i u braku, a privukla ga je baš njezina velika samozatajnost.

foto: Marko Prpic/PIXSELL

Nitko ne zna kako izgleda moja Ingrid, jer to je naša privatnost i tako mora i ostati. No zaljubljen sam u nju kao i prvog dana, otkrio je nedavno Aki. Pjevač sa suprugom Ingrid ima kćer Edinu, a sina, glazbenika Kristijana (36) dobio je u prvom braku.

Želimo čuti vaše mišljenje:
IZVOR24sata.hr
Podijeli objavu