Najstarija stanovnica Škotske, baka od 108 godina, otkrila je svoju tajnu dugovječnosti:

Jedite svako jutro toplu zobenu kašu i izbjegavajte muškarce!

Jessie Gallan, koja se nikada nije udavala, rođena je u maloj dvosobnoj vikendici na farmi, gdje je živjela sa svojih pet sestara i bratom. Spavali su na slamnatim madracima, prenosi Daily Mail.

Jessie je za novine rekla da se njena tajna za dug život krije u izbjegavanju muškaraca! Oni stvaraju dodatne probleme koje vam ne trebaju i donose vam više nevolje nego što vrijede!

Također je napomenula da je tajna i u tome što se puno kretala, svako jutro pojela zdjelu tople zobene kaše – i što se nikada nije udala.

Iako je bila (preminula je u međuvremenu) najstarija stanovnica Škotske, Jessie nije tada bila najstarija na svijetu. Ta čast je pripadala Japanki Misao Okawi koja preminula u svojoj 117. godini (2015.)!

Uvijek sam puno radila i služila te bih rijetko kad uzela neki godišnji odmor. Otišla sam od kuće s 13 i radila kao mljekarica. Uvijek sam imala sreću raditi s finim ljudima.

Nevjerojatno mi je vidjeti kako je sada svijet potpuno drugačiji od onog u kojem sam odrastala.

Vodila sam računa da dosta vježbam, da svako jutro pojedem zdjelu tople zobene kaše i da se nikada ne udam, govorila bi ova vitalna 108-godišnja bakica.

Želimo čuti vaše mišljenje:
IZVORMisli pozitivno
Podijeli objavu