U Centar za obuku policijskih službenika, heliodrom, bazen, streljanu i druge popratne sadržaje ove ustanove koju će koristiti policijski službenici MUP-a ZDK do sada je uloženo osam milijuna KM.

Policijski komesar MUP-a ZDK Semir Šut je kazao kako je ovo projekt koji se realizira jednom u 100 godina.

Rijetko gdje ćete vidjeti kompaktne sadržaje i funkcionalno povezane aktivnosti. Projektni zadatak je dala naša uprava, nakon čega je izašao glavni projekt. Materijalnu podršku za realizaciju ovog projekta dobili smo od Vlade Zeničko-dobojskog kantona na čelu s premijerom Miralemom Galijaševićem i ministrima bez kojih ovo danas ne bi bilo završeno, kazao je Šut.

U sklopu centra nalaze se i magacinske prostorije, a u suterenu je smješten centralni arhiv u kojem će biti pohranjene sve informacije MUP-a ZDK za narednih deset godina.

Ovo će promijeniti koncept obuke policijskih službenika, a predvidjeli smo nekoliko stvari za što trenutno nemamo kapacitete, a to su heliodrom i staja za konje. I to smo napravili kako bismo u budućnosti mogli razvijati i proširivati kapacitete. Budućim generacijama ostavljamo projekt od kojeg će svi imati korist, a iz ovog centra će izlaziti profesionalni policijski službenici koji će zadovoljiti potrebe građana, zaključio je Šut.

Ministar unutarnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Nikola Arsenić je izjavio da je zenička policija jedna od najprofesionalnijih policijskih uprava na prostoru Federacije BiH te da je neophodno bilo i da ima moderan centar za obuku.

Centar za obuku bit će dostupan i drugim policijskim jedincima u Federaciji BiH koje već imaju suradnju s MUP-om ZDK ili će je sklopiti u narednom periodu.

Želimo čuti vaše mišljenje:
IZVORKlix.ba
Podijeli objavu