Na Wilsonovom šetalištu u Sarajevu večeras će, s početkom u 18 sati, biti održan prosvjed zbog tragične smrti dvojice mladića, Dženana Memića i Davida Dragičevića. Skup će predvoditi njihovi očevi Muriz i Davor.
Ovo je sedmo okupljanje koje u glavnom gradu BiH organizira Muriz Memić, pokušavajući tako dokazati da njegov sin nije stradao u prometnoj nesreći, kako tvrdi Tužiteljstvo Kantona Sarajevo, već da je žrtva ubojstva.

Mladić je 7. veljače 2016. godine u Velikoj aleji na Ilidži zadobio smrtonosne ozljede od kojih je preminuo sedam dana kasnije.

Pred Sudom u Sarajevu u tijeku je suđenje Ljubi i Bekriji Seferoviću koji se terete za izazivanje nesreće u kojoj je Dženan smrtno ozlijeđen, ali otac i dalje vjeruje da je pravi krivac i dalje na slobodi.

Prosvjedima u Sarajevu nazočit će i Davor Dragičević, otac 21-godišnjeg Davida koji je tragično preminuo prije nešto manje od dva mjeseca, a za čiju smrt policija i tužiteljstvo u Banja Luci tvrde da je “zadesna”.

Tisuće Banjalučana koji ne vjeruju u službenu verziju slučaja već pedesetak dana svake večeri izlaze na Trg Krajine u centru svoga grada, pod motom “Pravda za Davida”.

David Dragičević nestao je u noći 17. na 18. ožujka ove godine, nakon čega je počela potraga za njim. Trajala je sve do 24. ožujka, kada je njegovo tijelo pronađeno u banjalučkoj rijeci Crkveni, pritoci Vrbasa.

U prvom nalazu obdukcije tijela Davida Dragičevića pisalo je da kako je uzrok smrti mladića utapanje. Međutim, brojne su kontradiktornosti pratile ovaj izvještaj. Roditelji nisu prihvatili nalaz, jer nije objašnjavao brojne ozljede kod mladića, a nejasno je bilo i vrijeme smrti.

Zbog toga je, a nakon što su građani, nezadovoljni radom istražnih organa, na ulicama počeli tražiti “pravdu za Davida”, obavljena i druga obdukcija kojom je potvrđeno da je razlog smrti Davida Dragičevića utapanje, ali da je on stradao “nasilnom smrću”. Također, istaknuto je da na tijelu postoje ozljede koje potvrđuju da je mladić prije smrti pretučen.

Želimo čuti vaše mišljenje:
IZVORbhrt.ba
Podijeli objavu