Danas će biti odigrane sve tri utakmice Lige za prvaka nogometnog prvenstva BiH. Sarajevo dočekuje novog prvaka Zrinjskog, na Pecari se sastaju Široki brijeg i Željezničar, dok će Krupa ugostiti Radnik. Sve utakmice počinju u 17 sati.
Kako je poznato da je Zrinjski potvrdio titutu prvaka države, a da je Željezničar osvajač KUP-a BiH, jedina nepoznanica do kraja Lige za prvaka ostaje osvajanje trećeg mjesta, za koje se bore Sarajevo i Široki. Mala prednost trenutno je na strani Sarajeva koje ima bod više od direktnog konkurenta za mjesto koje vodi u europsko razigravanje.

Sarajevo će imati težak zadatak protiv novog starog prvaka Zrinjskog, a jedino što bi moglo pomoći ekipi sa Koševa je nedostatak motiva Mostaraca, koji danas ne mogu ništa niti dobiti niti izgubiti. Sarajlijama je pobjeda imperativ, jer ne smiju sebe dovesti u situaciju da u zadnjem, 10. kolu, traže tri boda ze treće mjesto. U tom kolu naime idu u goste gradskom rivalu Željezničaru.

Međutim, u istoj situaciji je i Široki koji mora pobijediti u današnjoj utakmici, a kojem dolazi Željezničar, opet ekipa koja ne može ništa niti dobiti niti izgubiti. Široki će u trci za treće mjesto u zadnjem kolu još gostovati Radniku iz Bijeljine.

U trećeoj današnjoj utakmici sastat će se Krupa na Vrbasu i Radnik, a u slučaju pobjede na domaćem terenu Krupa bi preuzela peto mjesto na tabeli od bljeljinskog Radnika.

Želimo čuti vaše mišljenje:
Podijeli objavu