Vojni orkestri Ministarstva obrane Republike Austrije i Oružanih snaga BiH održali su zajednički koncert na Gradskom trgu u Vitezu, a pod pokroviteljstvom ministrice obrane Bosne i Hercegovine Marine Pendeš, priopćeno je iz Ministarstva obrane BiH.

Pored predstavnika Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH, koncertu su nazočili brigadni general Tomo Kolenda, predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara, načelnik općine Vitez Tomislav Bošnjak-Matić, vojni izaslanik Republike Austrije Martin Pammer, kao i nekoliko stotina građana općine Vitez.

Ministrica Pendeš je sve nazočne, ovom prigodom, prije početka koncerta pozdravila u kratkom obraćanju. Vojnim orkestrima tijekom svečanog koncerta ravnali su pukovnik Tomislav Sušac i pukovnik Dietmar Pranter. Posjetitelji koncerta uživali su u bogatom glazbenom programu temeljenom na izvedbama različitih glazbenih stilova, kao što su klasične vojne koračnice i druge skladbe modernije glazbe.

Svečani koncert je organiziran prema Planu bilateralno-vojne suradnje između Ministarstva obrane BiH i Ministarstva obrane Republike Austrije što je pokazatelj dosadašnje dobre suradnje između dvije prijateljske zemlje.

Želimo čuti vaše mišljenje:
IZVORwww.bljesak.info
Podijeli objavu