Zapravo je najlakše pronaći nekoga i ući u brak. Ono što slijedi je najteže – održati tu vezu dugom i sretnom. Znači, ako ste se svim silama trudili svidjeti nekome prije braka, još više se potrudite kasnije. I ne zaboravite, najgora stvar je početi partnera doživljavati “zdravo za gotovo”, kao tu je pa trud više nije potreban – to je jedan od glavnih razloga zašto veze pucaju i ljudi, koji su se nekada jako voljeli, razilaze se u gnjevu međusobno se optužujući za sve i svašta, piše 24sata.hr. Poštujte se, volite, pazite jedno na drugo, olakšajte jedno drugome život, budite si podrška…

Zapamtite da se ljudi mijenjaju pa ćete se tako kroz godine braka i vi mijenjati, oboje. Prihvatite te promjene, budite strpljivi. Kada se ujutro probudite, pogledajte svojeg još snenog partnera i sjetite se zašto ga volite. Nemojte dopustiti da vas sitne nesavršenosti odvedu s puta bračne sreće. Sjetite se da baš nitko na ovom svijetu nije savršen, pa tako ni vaš partner, ali niti vi sami. Ne pokušavajte mijenjati partnera već ga prihvatite takvim kakav je. Velika je zabluda vrlo često vjerovanje – “promijenit će se kako ja želim jednom kada uđe u brak” – upravo to je siguran put prema propasti veze.

Kada nekoga iskreno volite, volite ga upravo takvim kakav je – ne kao neki lik u glavi koji ste zamislili, princa na bijelom konju koji zapravo ne postoji. Budite realni. Kada vidite da partneru nedostaje motivacije za nešto ili je nesiguran, budite mu podrška, pokrenite ga, inspirirajte. Ne osuđujte ga i ne kritizirajte zbog toga. Ako je tužan, ne mislite da vam time kvari atmosferu, ne budite sebični. Zagrlite ga, utješite, razgovarajte, suosjećajte. Vidite li da se ubija od posla, rastrgan je na sve strane, “puca po šavovima” – preuzmite dio tereta na sebe. Tako ćete mu bez izgovorene riječi reći “volim te”.

Dajte partneru slobodu, priuštite mu vrijeme kada može biti sam sa sobom, okružen svojim mislima – to regenerira psihu, a i ljubavnu vezu. Prava ljubav ne znači da morate konstantno biti zajedno, prava ljubav je davanje i uzimanje slobode. Prava ljubav je povjerenje. Volite se sa svim svojim vrlinama i manama. Opraštajte.

Još neki top savjeti za sretan i uspješan brak:

– razgovarajte o svemu

– kompromis je važan

– radite na braku

– ne odustajte od veze previše lako

– ne odlazite na spavanje u svađi

– budite strpljivi

– slušajte jedno drugo

– budite iskreni

– imajte poštovanja jedno prema drugome

– budite tolerantni

– imajte realna očekivanja

– radite neke stvari zajedno

 

Želimo čuti vaše mišljenje:
IZVORwww.bljesak.info
Podijeli objavu