Postoji nekoliko tužnih činjenica kada je u pitanju pjesma “The Show Must Go On”, i svaka je potpuno drugačija od druge. Ipak, ono što ih povezuje je Freddie Mercury.

Jedna od najpoznatijih pjesama britanske grupe “Queen” povezuje se za pjevača koji je preminuo u 45. godini od side. Mnogi i dalje misle da je on osobno tvorac spomenutog hita sa albuma “Innuendo” iz 1991. Međutim, priča je potpuno drugačija.

Osnovu pjesme napisao je gitarista benda Queen- Brian Harold May, inspiriran Freddieovom borbom i ustrajnosti tijekom borbe sa bolešću, kao i željom da i dalje nastupa.

Demo verziju je opjevao upravo Mey, sumnjajući da će Mercury uspjeti da izvuče nezgodne dijelove pjesme. Bolest je već uzela maha, ali to nije spriječilo Freddiea da otpjeva jednu od najpoznatijih pjesama 20. vijeka.

Pjesmu “Show must go on” je izveo neposredno pred svoju smrt. Pogrbljen, osušen, mršav i sa gomilom šminke da pokrije rane na licu i tijelu, kao i gomile pudera koja je njegovom licu dala malo boje, Freddie Mercury je ušao u studio. Bio je u jakim bolovima, skoro nepokretan, ali je ipak došao. Popio je času votke i rekao: “Ima da je jebeno otpjevam, dušo!” I zaista je bilo tako, iz prvog pokušaja. Nažalost, Freddie Mercury nije uspio da pjesmu izvede na nastupu, što je jedna od najtužnijih priča britanske grupe. Nedugo poslje toga je preminuo.

 

Želimo čuti vaše mišljenje:
IZVORbuka
Podijeli objavu