VAR neće biti uveden u Premiership od naredne sezone nakon što su klubovi odlučili da je potrebno još testiranja. Također, VAR od naredne sezone neće biti korišten ni u Ligi prvaka ni u Europskoj ligi.
Odluka je donesena na sastanku u Londonu gdje je glasalo svih 20 klubova iz Premiershipa.

Klubovi Premiershipa su se složili da se nastave testiranja za VAR tijekom sezone 2018/19. Klubovi žele da se nastave tražiti poboljšanja na sistemu, posebno vezana za komunikaciju na stadionu, kao i za one koji meč prate do kuće i širom svijeta. Premiership također traži da s VAR nastavi intenzivnije koristiti u FA Cupu i Carabao Cupu u narednoj sezoni, stoji u priopćenju Premiershipa.

VAR sustav je korišten u FA Cupu i Carabao Cupu ove sezone, ali je bio okružen brojim kontraverzama, posebno nedostatkom komunikacije prilikom donošenja odluka.

Navijači su ostajali zbunjeni dok bi trajale pauze na utakmicama prije nego bi se donijela odluka. Obično su pauze bile duge.

Ova odluka iz Premiershipa stigla je jučer, samo dan nakon što je i UEFA objavila da neće ubrzavati implementaciju VAR-a u Ligi prvaka niti u Europskoj ligi naredne sezone.

VAR se već koristi u nekim ligama, uključujući Bundesligu, a bit će korišten i na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Želimo čuti vaše mišljenje:
Podijeli objavu