Sirijski režim osudio je u subotu “barbarsku i okrutnu agresiju” Zapada, nakon udara koje su prije zore izveli SAD, Francuska i V. Britanija na sirijske vojne ciljeve, izvijestila je službena agencija Sana.

Udarima se željelo “spriječiti” misiju Organizacije za zabranu kemijskog oružja koja je trebala početi u subotu svoju istragu u Dumi o navodnom kemijskom napadu, po Sani.

“Napadu je glavni cilj prikrivanje laži zapada”

“Napadu je glavni cilj spriječiti rad ekipe, preduhitriti njezine zaključke i izvršiti pritisak na misiju u pokušaju prikrivanja laži i objeda Zapada.

Sirija je poručila da napad neće utjecati na odlučnost sirijske vojske da nastavi borbu protiv militanata i uspostavi kontrolu u čitavoj zemlji.

“Barbarska agresija će voditi u jačanje tenzija u svijetu”

“Barbarska agresija … neće ni na koji način utjecati na odlučnost i ustrajnost sirijskog naroda i njihovih herojskih vojnih snaga”, citira Sana izvor u ministarstvu vanjskih poslova.

“Ta će agresija jedino voditi u jačanje tenzija u svijetu” i prijeti međunarodnoj sigurnosti, dodaje izvor.

Sirijske vlasti objavile su u subotu ujutro snimku sirijskog predsjednika Bašara al-Asada kako u odijelu i s aktovkom u ruci dolazi na posao nakon zračnih udara zapadnih sila na ciljeve u Siriji.

Turska, Izrael i Kanada podržavaju udare u Siriji, Iran ih osuđuje

Turska, Kanada i Izrael podržali su u subotu zračne udare u Siriji poručivši da su opravdani jer onemogućavaju sirijski režim u korištenju kemijskog oružja, dok ih je Iran osudio.

Turska je pozdravila zračne udare na snage sirijske vlade kao “primjereni” odgovor, objavio je u subotu izvor u turskom ministarstvu vanjskih poslova. “Mi na operaciju koju su protiv sirijske vlade izveli SAD, Ujedinjeno Kraljevstvo i Francuska gledamo kao na …primjereni odgovor”, kazao je izvor.

“Odgovorni za kemijski napad moraju biti izvedeni pred lice pravde”

Kanada podupire udare protiv Sirije, kazao je premijer te države Justin Trudeau dodajući da “odgovorni za kemijski napad moraju biti izvedeni pred lice pravde”.

“Kanada osuđuje na najsnažniji mogući način upotrebu kemijskog oružja u prošlotjednom napadu na istočnu Gutu”, kazao je u priopćenju Trudeau. “Kanada podupire odluku SAD-a, V. Britanije i Francuske da poduzmu akcije kako bi smanjili sposobnost Asadova režima za napade kemijskim oružjem protiv vlastitoga naroda”.

“Nastavit ćemo raditi s našim međunarodnim partnerima na nastavku istrage kemijskog oružja u Siriji”.

Izrael: Sirija nastavlja svoje ubojite akcije

Izrael je opravdao u subotu američke, francuske i britanske udare u Siriji ustvrdivši da režim te zemlje nastavlja sa svojim “ubojitim akcijama”, kazao je izraelski dužnosnik.

Želimo čuti vaše mišljenje:
Podijeli objavu