epa04513585 Manchester City's Stevan Jovetic (R) shoots to score during the English Premier League soccer match between AFC Sunderland and Manchester City in Sunderland, Britain, 03 December 2014. EPA/NIGEL RODDIS http://www.epa.eu/files/Terms%20and%20Conditions/DataCo_Terms_and_Conditions.pdf

Engleski nogometni premierligaši glasovali su protiv uvođenja Video Assistant Referee (VAR) tehnologije od sezone 2018/19.

Na sastanku u Londonu sudjelovali su predstavnici 20 klubova iz elitnog razreda engleskog nogometa i dogovorili su kako se treba nastaviti s tesitiranjem ovog sustava i iduće godine kako bi se uklonili svi nedostaci.

Za uvođenje VAR-a već iduće sezone u Premiership trebalo je glasovati najmanje 14 klubova, no svi su glasovali protiv. Sustav je ove sezone testiran u FA kupu, a iduće sezone testirat će se i u FA kupu i Liga kupu.

Odluka je donesena nakon sveobuhvatne rasprave. Kao glavni problem VAR-a spominje se nedostatak komunikacije u procesu donošenja odluka za navijače na stadionu, poručili su klubovi.

Želimo čuti vaše mišljenje:
IZVORVečernji list
Podijeli objavu