U sklopu projekta „Osmijeh planete je u tvojim rukama“, koji u ovom i narednom mjesecu u osnovnim školama implementiraju Općina Novi Travnik, JKP Vilenica Čistoća i Ekopak, počele su i posebne interaktivne radionice za djecu iz vrtića.

U proteklom tjednu mališani iz JU Gradski vrtić, JU Dječji vrtić “Anđeli”, “Obdanište Sultan Fatih” su kroz niz interaktivnih igara imali priliku da nauče što je reciklaža i na koji način se reciklira ambalažni otpad. Prikazana je i lutkarska predstava, te su se mališani kroz interakciju sa Pčelicom Majom upoznali sa značajem i načinom pravilnog odlaganja ambalažnog otpada. Druženje je upotpunjeno i s neizostavnom maskotom Zekopak, koja je animirala mališane plesom i igrom.

Cilj provođenja edukacija je podizanje javne svijesti među najmlađom populacijom, koja će u skladu sa europskim praksama, dalje educirati svoje roditelje kako ispravno postupati sa otpadom, kako bi se povećale količine ambalažnog otpada koje se prikupljaju u ovoj općini.

Završna manifestacija je planirana za 5. lipanj – Svjetski Dan zaštite okoliša kada će biti proglašeni najbolji i biti dodijeljene i simbolične nagrade.

Želimo čuti vaše mišljenje:
Podijeli objavu