Bivši zapovjednik Crnomorske flote Rusije admiral Vladimir Komojedov upozorava da je svijet “na milimetar od velikog rata” i ocjenjuje da su “Amerikanci poludjeli”.

Obećanja koja su data Sirijcima o zaštiti bit će realizirana. U Siriji možemo upotrijebiti postojeće snage i sredstva protuzračne obrane. Tamo imamo prilične mogućnosti kada je riječ o lovačkoj avijaciji, smatra Komojedov.

Prema njegovim riječima, u uvjetima u kojima SAD uvećavaju svoju vojnu grupu u bliskoistočnoj regiji, Rusija neće sjediti prekriženih ruku, prenosi Srna.

Nada da je još moguć dogovor političara, ruskih i američkih, da ne bi došlo do rata, objavio je Sputnik.

Američki predsjednik Donald Trump u srijedu je upozorio Rusiju neka bude spremna jer slijedi vojna akcija u Siriji na koju će poslati “lijepe, nove, pametne” projektile zbog sumnji da je izveden napad kemijskim oružjem i pritom se obrušio na Moskvu koja čvrsto stoji uz sirijskog predsjednika Bašara al-Asada.

No, nakon sat vremena je pozvao Rusiju na prekid “utrke u naoružanju” i ponudio pomoć za jačanje njezina gospodarstva.

 

S druge strane, Rusko ministarstvo vanjskih poslova u srijedu je poručilo da američki “pametni projektili” trebaju ciljati teroriste, a ne sirijsku vladu ocijenivši da bi bi mogući američki napad mogao biti pokušaj uništavanja dokaza navodnog kemijskog napada u sirijskom gradu Dumi.

Istodobno Sirija je optužila Washington da se služi “lažima” kao izgovorom za napad na njezin teritorij.

Želimo čuti vaše mišljenje:
IZVORBljesak.info
Podijeli objavu