U Bosni i Hercegovini sutra će biti oblačno vrijeme. Nove padavlne se očekuje već prijepodne na istoku i jugu i postupno prema večernjim satima će se premještati preko cijele BiH.  U većem dijelu BiH će padati snijeg. Prognozira se između 10 i 25 centimetara novog snježnog pokrivača.

Na krajnjem jugu se prognozira kiša koja bi od večernjih sati mogla preći u susnježicu ili snijeg. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne očekuje se  jaka bura, dok se  u većem dijelu Bosne prijepodne očekuje slab vjetar. Od sredine dana se očekuje jačanje vjetra sjeveroistočnog smjera. U poslijepodnevnim i večernjim satima su izgledni i jaki udari vjetra.

Temperatura zraka većinom između -4 i 1 stupanj. Na krajnjem jugu i jugoistoku Hercegovine temperatura zraka od 1 do 5 stupnjeva. U Sarajevu će biti oblačno vrijeme. Novi snijeg se očekuje sredinom dana. Temperatura zraka između -4 i -1 stupanj. Danas je u Bosni i Hercegovini  oblačno.

U većem dijelu BiH pada snijeg, a na krajnjem jugu i jugoistoku Hercegovine  kiša.

Temperature zraka u 13.00 sati: Bjelašnica -12,  Ivan-sedlo -6, Sokolac -3, Bugojno i Sarajevo -2, Gradačac, Srebrenica i Tuzla -1, Banja Luka, Livno i Sanski Most i Široki Brijeg 0, Brčko, Doboj, Grude, Prijedor, Zenica i Zvornik 1, Mostar 2, Neum 3, Stolac 4 i Trebinje 5 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Želimo čuti vaše mišljenje:
Podijeli objavu