Nogometaš nizozemskog Venla Lennart Thy odlučio je preskočiti sljedeću utakmicu svog kluba na gostovanju kod PSV-a jer će pokušati spasiti ljudski život.
Njemački napadač u ovoj sezoni postigao je sedam pogodaka i drugi je najbolji strijelac ekipe, a njegova humana priča počela je prije sedam godina kada je kao nogometaš Werdera dao DNK, sve s ciljem da bi ljudi oboljeli od leukemije u nekom trenutku mogli potražiti njihovu pomoć.

Sedam godina nakon toga, Thy je dobio informaciju da se njegov DNK savršeno poklapa sa genima pacijenta kojem se bore za život, a poziv za pomoć ovaj napadač jednostavno nije mogao odbiti. Trener Venla se poprilično iznenadio, ali je podržao njegovu odluku.

Nikada nisam doživio ovakvo nešto, prvo sam bio šokiran, pa sam pomislio da nešto nije u redu s njim, a onda mi je objasnio da ide spasiti ljudski život. Izgubit ćemo ga na neko vrijeme, iako još uvijek nismo osigurali opstanak. Znamo da je on jedan od naših najboljih igrača, ali ovo su stvari koje su važnije od nogometa, rekao je Maurice Steijn, pa nastavio:

Lennart je vrlo inteligentan tip, društven je i ovakav potez mu priliči. On razmišlja o stvarima iznad nogmeta, a ja se nadam da će pomoći da se spasi taj život. Ono što je već uradio je skrenulo pažnju na tu bolest i ja sam kao trener jako ponosan na njega, završio je Steijn.

Lennart Thy u Venlu nastupa kao posuđen nogometaš Wedera iz Bremena, a ako sa sedam postignutih golova nije skrenuo pažnju na sebe, onda će ovim potezom sigurno to uraditi.

Želimo čuti vaše mišljenje:
IZVORwww.klix.ba
Podijeli objavu