U Hrvatskoj Kostajnici došlo je do velikog odrona tla, oštećeno je šest kuća, nema informacija o ozlijeđenima ili smrtno stradalima 

Sve veći dio Hrvatske ima problema s poplavama. Od Kosinja do Hrvatske Kostajnice, gdje je proglašeno izvanredno stanje obrane od poplava. Vodostaj rijeke Une noćas je premašio 450 centimetara. Mještanima je voda prodrla u podrume, a nekima je već ušla i u kuće. Izvandredno stanje proglašeno je i u Jasenovcu, a vodostaji su rasli i na karlovačkom području. 

Stanovništvu na području ugroženom poplavama u pomoć je poslana vojska.

U Hrvatskoj Kostajnici zbog nabujale Une proglašeno je izvanredno stanje. Mještanima pomažu vatrogasci i pripadnici Crvenog križa. Podižu se zečji nasipi kako bi se spasile okućnice i imovina. Neki stanovnici u utorak su na posao išli čamcima.

U porastu su bili i vodostaji rijeka na karlovačkom području – Korane i Kupe. Na području oko Mostanja u Karlovcu angažirano je 15 pripadnika OSRH-a koji pune vreće i grade zečje nasipe.

Poplavljenu Kostajnicu posjetio je premijer Andrej Plenković. Helikopterom je u pratnji ministra obrane Damira Krstičevića preletio poplavljeno područje.

Situaciju na poplavljenim područjima prate i reporteri Nove TV. Andrija Jarak je u Karlovcu, Dino Goleš u Hrvatskoj Kostajnici u kojoj je stanje najkritičnije, Mario Jurič na Perući, a Marko Balen u Kosinju.

Želimo čuti vaše mišljenje:
IZVORDnevnik.hr
Podijeli objavu