Federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača i šef ureda Svjetske banke za BiH Emanuel Salinas danas su u Sarajevu predstavili Projekt podrške zapošljavanju u BiH, koji će trajati četiri godine i u kojem se očekuje zapošljavanje oko 23.000 osoba i to mladih, dugoročno nezaposlenih, osoba s niskim kvalifikacijama, osoba u dobi od 40 godina i više, te socijalno ugroženih osoba.

U svim navedenim kategorijama značajnim se, kako kaže Drljača, smatra zapošljavanje žena s ciljem da se generalno podigne razina zapošljavanja žena. Učešće Svjetske banke iznosi 50 milijun eura, od čega 29 milijuna eura pripada Federaciji BiH.

Također, iz proračuna Federacije BiH preko Federalnog zavoda za zapošljavanje učešće Federacije bit će oko 50 milijuna KM za četiri godine, dodao je Drljača.

Šef ureda Svjetske banke za BiH Emanuel Salinas naglasio je da Projekt podrške zapošljavanju rješava jedan od najbitnijih ciljeva za BiH a to je otvaranje radnih mjesta i stvaranje boljih radnih mjesta.

Interesantno je da putem ovog projekta počinje novi model angažmana Svjetske banke u BiH. U ovom projektu radimo s Vladom FBiH na ostvarivanju vrlo specifičnih rezultata koji su unaprijed dogovoreni. Financijska pomoć će se pružiti tek nakon što rezultati budu ostvareni odnosno kompenzirat će ono što je potrošeno na ostvarivanje rezultata, poručio je Salinas.

Izrazio je zahvalnost Federalnoj vladi na snažnoj opredijeljenosti za omogućavanje početka Projekta podrške zapošljavanju.

Želimo čuti vaše mišljenje:
IZVORFENA
Podijeli objavu