U okviru Međunarodnog sajma turizma ITB Berlin koji se održava u periodu od 06. do 11. ožujka 2018. godine brojnim posjetiteljima i učesnicima predstavlja se i ukupna turistička ponuda sa područja Srednjobosanskog kantona sa posebnim akcentom na ljetnu turističku ponudu i aktivnosti aktivnog odmora.

Na ovogodišnjem turističkom sajmu se predstavlja oko 10.000 turističkih poduzeća iz 186 zemalja i turističkih regija. Njemačka kancelarka Angela Merkel je u utorak navečer u Berlinu službeno otvorila 52. Međunarodnu burzu turizma (ITB), naglasivši da je turizam odličan primjer za prilike koje pruža globalizam, te dodala:

Turizam je važan gospodarski čimbenik koji osigurava radna mjesta od čega posebno mogu profitirati zemlje u razvoju.Turizam živi od otvorenosti prema svijetu i istodobno potiče otvorenost. I zato se nadam da će i ITB doprinijeti tome da se smanje predrasude.

Direktor Turističkog ureda Turističke zajednice SBK/KSB , Miroslav Matošević je kazao da je prvog dana iskazan veliki interes za različite paket aranžmane i avanturističke aktivnosti na području cijele Bosne i Hercegovine, te dodao da promociju turističkih potencijala provodi Turistička zajednica SBK/KSB zajedno sa Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo na reprezentativno uređenom štandovskom prostoru.

Želimo čuti vaše mišljenje:
Podijeli objavu