U organizaciji ljekarske komore SBK danas je u Hrvatskoj bolnici dr.fra Mati Nikolić u Novoj Biloj održano edukativno predavanje na kojem je sudjelovalo više od 60 liječnika iz cijele Središnje Bosne.

Uvodno predavanje imao je dr.sci Srđan Gornjaković, specijalista gastroenterokepatologije. Dr. Gornjaković je uvodno predavanje imao na temu “Naš prvi POEM i POP”.  Doktor Gornjaković je prisutnima pojasnio kako je došlo do ideje i realizacije da se u bolnici u Novoj Biloj napravi jedan moderni centar u kojem će se raditi ERCP zahvati, te je na praktičnom primjeru pokazao kako to sve funkcionira, od samog pregleda pacijenta, pa sve do tehničke realizacije i na kraju uspješne rehabilitacije u bolnici u Novoj Biloj.

Edukacija je nastavljena predavanjem dr. Marija Gučanina specijaliste kirurgije, koji je predavanje održao na temu “Kirurški tretman ahalazije i pilorestoroze”.

Posljednje predavanje održao je ravnatelj bolnice u Novoj Biloj prim.dr.Velimir Valjan, specijalista kirurgije i subspecijalista abdominalne kirurgije. Dr.  Velimir Valjan predavanje je imao na temu “Hibridna kirurgija”.

Želimo čuti vaše mišljenje:
Podijeli objavu