Isplata novca poljoprivrednicima po osnovu naslijeđenih dugovanja za proizvodnje iz 2014. godine okončana je u utorak, 13. veljače, potvrđeno je iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, prenosi Večernji list.

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na početku mandata zatekla je oko 50 milijuna KM duga prema poljoprivrednicima. Polovina tih dugovanja odnosila se na proizvodnju, a jučerašnjom isplatom od 7,4 milijuna KM taj iznos je u cijelosti saniran.

Već na nekoj od narednih sjednica pred ministrima Federalne vlade naći će se program izmirenja obveza iz ranijeg razdoblja do četvrtog kvartala 2017. godine, a za te namjene osigurana je posebna stavka u proračunu.

Tijekom ove godine planirano je uspostaviti potpunu stabilizaciju plaćanja te ustanoviti fiksne rokove isplate, navedeno je u priopćenju Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Iz nadležnog ministarstva su pozvali poljoprivrednike da nastave koristiti farmer portal i novu web stranicu Ministarstva putem kojih mogu dobiti sve potrebne informacije o ostvarivanju svojih prava, podnesenim zahtjevima, njihovoj obradi do same isplate poticajnih sredstava.

Cilj tih aktivnosti, naglašeno je u priopćenju je podrška poljoprivrednicima i povećanje transparentnosti prilikom isplate javnih sredstava.

Želimo čuti vaše mišljenje:
IZVORVečernji list
Podijeli objavu