Osamnaestogodišnja Visočanka, članica Ski kluba Zenica, koja je nosila zastavu BiH na ceremoniji svečanog otvaranja, na Igrama će nastupiti u svih pet alpskih disciplina, a najbolje plasmane očekuje upravo u slalomu te alpskoj kombinaciji.

 

Smatram da sam spremna. Imala sam nekoliko kvalitetnih treninga. Zadovoljana sam što se prvo vozi slalom, što je moja najjača disciplina u kojoj očekujem najviše, a to je plasman među trideset najboljih. Danas je održan trening na stazi na kojoj će biti takmičenje. Staza je tvrda, ledena i odlično pripremljena, tako da će svi takmičari imati jednake uvjete i neće biti razlike između brojeva. U Južnu Koreju smo doputovali prije devet dana, imali smo dovoljno vremena za aklimatizaciju i spremni smo za utrke, kazala je najmlađa članica bh. olimpijskog tima za Fenu.

Za utrku olimpijskog slaloma, koja počinje u 2:15 sati po našem vremenu, prijavljene su 83 skijašice, a Muzeferija će imati startni broj 62.

Prvi nastup na Igrama Muzaferija je trebala imati u ponedjeljak u veleslalomu, ali je utrka zbog jakog vjetra i nepovoljnih vremenskih uvjeta odgođena za četvrtak u 1:30 sati po našem vremenu.

Želimo čuti vaše mišljenje:
IZVORFENA
Podijeli objavu