Jedna od franšiza na kojoj je unatrag nekoliko godina živio studio Universal bila je i franšiza ‘Pedeset nijansi’. Serijal filmova o bizarnoj ‘ljubavnoj’ situaciji između dokonog bogataša i neiskusne sekretarice je nekom magijom opčinio umove mnogih gledatelja i gledateljica. Tako je ta franšiza prije dolaska posljednjeg filma sveukupno zaradila gotovo milijardu dolara na blagajnama, a s dolaskom ‘Pedeset nijansi slobodniji’ je i prešla tu cifru.


No priča je u potpunosti drugačija jednom kada se pogleda što je publika mislila o filmu. Tako je prvi film u franšizi, ‘Pedeset nijansi sive’, dobio ocjenu od 4,1 na stranici IMDB, dok su kritičari filmu dali jadnih 25% na stranici Rotten Tomatoes. Naredni film, ‘Pedeset nijansi mračniji’ dobio je dosta bolju ocjenu pa je tako završio s 4,6 na IMDB-u, dok je na Rotten Tomatoesu pao za 15 bodova na samo deset posto.

A najnoviji film, i srećom po sve nas, posljednji, uspio je publiku razočarati na isti način kao i prvi film, pa ima ocjenu od 4,1 na stranici IMDB. Kritiku je ovaj tragično loš uradak oduševio, pa je zaradio čak jedan posto više od prethodnog filma te sad ima jedanaest posto na Rottenu.

 ‘Pedeset nijansi slobodniji’ dovodi uzbuđujuću trilogiju k nespretnom završetku, pa smo tako dobili filmsku franšizu koja nam je dala iznimno nezadovoljavajuć ménage à trois, je konsenzus kritičara o filmu.

Doduše, ‘Pedeset nijansi slobodniji’ je istovremeno pušten na 57 tržišta, s bruto zaradom od 98,1 milijuna dolara. Takva zarada bi posve moguće mogla značiti kako će nas Universal kazniti još jednim filmom, bez obzira na loše mišljenje publike i kritike o uratku.

Želimo čuti vaše mišljenje:
IZVOR24sata.hr
Podijeli objavu