Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u nedjelju da u Zagreb dolazi s porukom mira i stabilnosti i da ga ne brine kampanja kojom ga se dočekuje u susjednoj zemlji.

Srbijanski predsjednik stiže u ponedjeljak u nekoliko puta odgađani posjet Hrvatskoj, u vrijeme napetih odnosa između dviju država opterećenih teškim naslijeđem rata 1990-tih i osjetljivim temama iz Drugog svjetskog rata.

Dan uoči dolaska u Zagreb, novinarima je rekao da “vjeruje u dobru namjeru” hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović koja ga je pozvala u posjet.

Idem u Hrvatsku sa željom da učinimo nešto zajedno za budućnost… Mir i stabilnost je moja ključna poruka, ali Srbija neće biti slabija da bi drugi bio zadovoljan, izjavio je Vučić, prenosi Hina.

Istaknuo je da ga ne brine kampanja protiv njega i prosvjedi veteranskih udruga tijekom dvodnevnog posjeta Hrvatskoj.

Ne plašim se. Vodit će računa o meni tamo, ne brinem se, to me uopće ne zanima. Moj posao je da brinem o narodu, a ne da narod brine o meni, naglasio je Vučić i rekao kako njegov posao podrazumijeva da ne reagira osobno, već da radi u interesu Srbije i njezinih građana.

Odgovarajući na pitanja o ozračju koje se u Hrvatskoj stvara uoči njegova posjeta, Vučić je odgovorio kako ide “vidjeti i čuti sve što treba”.

Rekao je da ga se “ne tiče” to što će ga netko nazvati “četnikom” ili “bahatim četnikom” zato što je “priča o ratnoj odšteti priča o maču s dvije oštrice”.

Na pitanje je li moguć ikakav dogovor u atmosferi koja vlada u Zagrebu, Vučić je zahvalio novinarki što je rekla da je riječ o atmosferi u Zagrebu, “jer u Beogradu takve atmosfere nije bilo kada je predsjednica Hrvatske dolazila na njegovu inauguraciju”, prenosi agencija Tanjug.

Želimo čuti vaše mišljenje:
Podijeli objavu