Na prijedlog ministrice obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Katice Čerkez, Vlada SBK-a na jučerašnjoj sjednici održanoj u Travniku dala je sauglasnost za formiranje pregovaračkog tima koji će u narednom periodu pregovarati s Koordinacijom sindikata obrazovanja.

S nedavne zajedničke sjednice Skupštine sindikata obrazovanja u Vitezu poručeno je da će, ukoliko Vlada SBK do 1. ožujka ne pristupi zaključivanju usuglašenog kolektivnog ugovora od 13. lipnja 2017. godine, u tijeku ožujka održati masovni prosvjed u kome će usudjelovati svi članovi.

Sindikat je jedinstven i želi novi kolektivni ugovor, a to želi i Ministarstvo. Ne želimo unositi nemir u rad u školama. Stalo nam je da se nastavni proces odvija normalno. Bila je sudska presuda i sada se vraćamo na početak. Gledat ćemo da sve primjedbe na kolektivni ugovor koje je dao Ured za zakonodavstvo zajednički otklonimo, ističe Čerkez.

Općinski sud u Travniku ranije je proglasio nezakonitim generalni štrajk prosvjetara koji je bio najavljen u prosincu prošle godine, jer nije bila ispoštovana procedura.

Premijer SBK-a Tahir Lendo istaknuo je da su sa svim sindikatima izuzev obrazovanja zaključeni kolektivni ugovori.

Nisu sporni koeficijenti, nisu sporne osnovice, moraju uskladiti kolektivni ugovor sa Zakonom o radu, rekao je Lendo.

 

Želimo čuti vaše mišljenje:
IZVORwww.avaz.ba
Podijeli objavu