Predstava „Prijatelji se ne dodaju, nego se stječu“ koju izvodi NVO Genesis Project iz Banjaluke izvedena je 50 -ti put danas u Osnovnoj školi „Dolac“, u Dolcu na Lašvi pred više od sto učenika.

Sa ovim izvođenjem, koje je ujedno i posljednje u sklopu projekta Promocija mira i sigurnosti kroz edukativne, interaktivne, kazališne predstave u osnovnim školama / Sigurni učenici – Rodno odgovorne škole, ovu edukativnu predstavu koja govori o opasnostima interneta pogledalo je preko 3.500 djece Kantona Središnja Bosna.

Kao i do sada, djeca su bila prekrasna publika. Pažljivi, koncentrirani, pokazali su veliki interes na temu rodne jednakosti i sudjelovali su aktivno kroz cijelu predstavu. Mi smo prilično emocionalno doživjeli ovo jubilarno izvođenje predstave, prije svega zbog činjenice da privodimo jedan lijep projekat kraju. Ipak tu se naše aktivnosti ne završavaju i nećemo stati sa predstavom, jer već imamo planove za nastavak njenog izvođenja u školama širom Srednjobosanskog kantona, istakla je Dijana Pejić, direktorica NVO Genesis Project-a.

Sama predstava do sada je odigrana u Bugojnu, Busovači, Fojnici, Jajcu, Kiseljaku, Novom Travniku, Vitezu i Travniku. Ona govori o vrijednostima koje pod utjecajem suvremenih tehnologija i društvenih mreža polako padaju u drugi plan i kroz zanimljiv scenarij ukazuje djeci na opasnosti koje komuniciranje na društvenim mrežama može da nosi.

 

Želimo čuti vaše mišljenje:
Podijeli objavu