Službenici Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) oduzeli su tekstilnu robu u Carinskoj ispostavi Kiseljak, kao i na putnom pravcu Brčko-Bijeljina u vrijednosti 52.000 KM, piše Fena.

Ovlašteni službenici Grupe za spriječavanje krijumčarenja i prekršaja, Regionalni centar Tuzla, uz asistenciju Grupe za spriječavanje krijumčarenja i prekršaja Regionalni centar Sarajevo izvršili su detaljan pregled pošiljke uz pomoć donirane opreme od strane Američke veleposlanstva putem programa EXBS. Tom prilikom kod uvoznika iz Distrikta Brčko, u robi koja je bila prijavljena za konačno carinjenje u Carinskoj ispostavi Kiseljak uočene su nepravilnosti. U sklopu pošiljke pronađena je neprijavljena roba tj. 4.400 komada tekstilnih proizvoda, odnosno kompleta trenerki, stoji u priopćenju iz UNO.

Na osnovu operativnih saznanja službenici UNO, Grupa za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja regionalni centar Tuzla, na putnoj komunikaciji Brčko – Bijeljina oduzeli su 500 komada tekstilnih proizvoda koji su bili stranog porijekla i bez propisane dokumentacije.

Vrijednost privremeno oduzete robe je 52.000 KM, a protiv počinitelja opisanih nezakonitosti, shodno odredbama Zakona o carinskim prekršajima BiH, pred nadležnim sudom, bit će podneseni zahtjevi za pokretanje prekršajnoh postupka, navode u priopćenju.

 

Želimo čuti vaše mišljenje:
Podijeli objavu