Merhametove narodne kuhinje u Travniku, Novom Travniku, Donjem Vakufu i Jajcu u protekloj godini su pripremile i podjelile preko 178 tisuća obroka u ukupnoj vrijednosti od 446.320 konvertibilnih maraka. Broj korisnika u narednim kuhinjama u ove četiri općine kreće se između 600 i 650, te nije bilo značajnijih promjena.

U Donjem Vakufu smo kuhinju preselili na novu lokaciju, a novi prostor smo adaptirali i uložili 25.000 KM, tako da sada naši korisnici imaju i salu za ručavanje. U kuhinji u Jajcu smo uveli grijanje, tako da sada sve četiri kuhinje na području koje pokriva Regionalni odbor Travnik imaju adekvatne uvjete za rad. Otišli smo i korak dalje tijekom 2017. godine i dodatno poboljšali kvalitet obroka. – ističe Kenan Vrbanjac, direktor RO MDD „Merhamet“ Travnik.

Čistoća i zdravlje

Projekat pod nazivom „Čistoča i zdravlje – javno kupatilo“ ocjenjen je veoma pozitivno u Travniku gdje se provodi, a dobio je podršku kako javnih institucija, tako i privatnog sektora. U „Merhametu“ posebno ističu podršku općine Travnik. Dvadesetak korisnika jednom tjedno imaju prostor za kupanje, pranje i sušenja odjeće, dnevni boravak, šišanje i liječničke preglede, kao i edukaciju i savjetovanje.

Cilj nam je bio da našim korisnicima koji u svojim domovima ili alternativnim smještajima nemaju adekvatne uvjete za održavanje higijene osiguramo sve potrebno, te da kroz edukaciju spriječimo nastanak i širenje zaraznih bolesti. Projekat je od strane građana i javnog mjenja ocjenjen kao nešto pozitivno. – kaže za travnik-grad.info direktor Vrbanjac.

Tijekom protekle godine podjeljeno je 579 prehrambenih paketa u vrijednosti od 21.616 KM korisnicima u udaljenim područjima, kojima nije dostupna javna kuhinja.

Želimo čuti vaše mišljenje:
Podijeli objavu