Predsjednik Europske rukometne federacije Michael Wiederer je otkrio da vlada veliko zanimanje za natjecanje, da je Hrvatska prva država u Europi koja će drugi put biti domaćin Europskog rukometnog prvenstva, kao i da očekuje odličnu atmosferu.

Čak 175 zemalja će pratiti prvenstvo, a s njega će izvještavati 130 medijskih kuća, a očekuje se da će u dvoranama biti 100 tisuća navijača.

Europsko prvenstvo u rukometu je veliki događaj. Svi organizacijski odbori su se maksimalno potrudili. Ono što smo vidjeli je da prvenstvo praktički može početi ovog trenutka jer je sve u potpunosti spremno, rekao je Wiederer.

Predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac je istaknuo da je hrvatska rukometna reprezentacija svjetski brend i da igrači trebaju težiti tome da uvijek budu najbolji, dodavši kako Hrvatska ima prednost s obzirom da je domaćin.

Nema igrača koji se ne naježi kad uđe u Spaladium Arenu, kada prije utakmice čuje taktove naše himne i nema igrača koji u toj situaciji od sebe neće dati petsto posto. Izbornik nam je vrhunski, zna raditi s igračima. Moramo biti pametni, koncentrirani i hladne glave. Stvorit će se odlična atmosfera, u to ne sumnjam. Njihov rad će se pokazati i na terenu. Sve je to sport. Nedostaje nam zlato i to nam je cilj, ali, ako i ne budemo prvi, neće biti tragedija, poručio je Grahovac dodavši kako hrvatski igrači igraju u svjetski poznatim klubovima pa se samim tim znaju nositi s pritiskom.

Europsko rukometno prvenstvo će se održavati od 12. do 28. siječnja u Splitu, Poreču, Varaždinu i Zagrebu, a prva utakmica će se igrati u petak u Spaladium Areni gdje Hrvatska dočekuje Srbiju.

Želimo čuti vaše mišljenje:
IZVORwww.hrt.hr
Podijeli objavu