Preminula slavna pjevačica France Gall

0

France Gall, francuska pjevačica poznata po planetarnom hitu “Ella Elle l’a”, preminula je danas u 70. godini nakon višegodišnje borbe s rakom. Gall je prošlog mjeseca primljena u bolnicu blizu Pariza zbog opasne infekcije, piše Klix.ba.  Poznata pjevačica pobijedila je na Eurosongu 1965. godine predstavljajući Luksemburg pjesmom “Poupée de cire, Poupée de son”.

Vrhunac međunarodne karijere doživjela je s pjesmom posvećenom jazz legendi Elli Fitzgerald “Ella Elle l’a”. Rođena je u listopadu 1947. godine u obitelji ljubitelja glazbe. Njezin otac je bio pjevač i tekstopisac Robert Gall, a pisao je pjesme glazbenim legendama kao što su Edith Piaf i Charles Aznavour.

France je bila poznata po dječijem osmijehu i slatkom glasu. Zbog 50-godišnje karijere ministar kulture opisao je riječima “besmrtna ikona francuske pjesme”. Sa samo 16 godina prodala je više od 200.000 primjeraka hita “Ne Sois Pas Si Bete”, a među njenim hitovima bili su i “Les Sucettes”, “La Declaration Damour”, “Si Maman Si” itd.

Gall je sredinom devedesetih godina oboljela od raka dojke, ubrzo nakon smrti njenog supruga i glazbenika Michela Bergera. Njezina glazbena karijera je okončana 1997. godine kada joj je od cistične fibroze preminula kćerka Pauline. Posljednje godine života posvetila je humanitarnom radu.

Želimo čuti vaše mišljenje:
IZVORwww.vecernji.ba
Podijeli objavu