Zaručnica princa Harryja, Meghan Markle, ima pune ruke posla s organiziranjem vjenčanja i obavljanja kraljevskih dužnosti. Navodno bivša glumica već razmišlja o tome koju tijaru će nositi na vjenčanju 19. svibnja.

Iako ju je Harryjeva obitelj vrlo brzo prihvatila te je i Božić provela s njima, iako je to protiv dosadašnjih pravila, nakit ne smije nositi. Naime, samo udane žene i članice obitelji smiju posuđivati nakit u vlasništvu Elizabete II. Tako je i Kate Middleton čekala udaju za princa Williamakako bi nosila tijare i drugi vrijedan nakit iz kraljičine kolekcije.

Reuters

Kate je na vjenčanju 2011. nosila Cartier Halo Scroll tijaru s tisuću dijamanata. Komad je 1936. godine kupio kralj George VI za godišnjicu braka svojoj supruzi Elizabeth. Otad je Kate nosila tijaru samo još pet puta. Taj se komad nakita nikad ne nosi po danu, a vojvotkinja ih bira samo za posebne svečane događaje i večere.

Na vjenčanju za Harryja Meghan će vjerojatno nositi istu tijaru kao i Kate na svom velikom danu.

Profimedia

Inače, tijara je tradicionalno komad koji nose samo udane žene koje tako pokazuju da su zauzete te da ne traže muža.

Meghan će navodno nositi vjenčanicu izraelskog dizajnera Inbalda Drora, a u igri su još i Roland Mouret, Elie Saab, Erdem i Oscar de la Renta.

Želimo čuti vaše mišljenje:
Podijeli objavu