Dvadeset volontera centra za edukaciju mladih danas je, u okviru još jedne “Akcije 18+” posjetilo trgovačke objekte u Travniku, te još jedanput pozvalo trgovce da poštuju zakon i ne prodaju alkoholna pića maloljetnicima.

Povodom nastupajućih praznika, za koje se uglavnom veže povećano konzumiranje alkohola, kroz ovu akciju odlučili su još jednom  ukazati na problem dostupnosti alkohola djeci i mladima.

Akcija se realizira u suradnji sa Ministarstvom unutarnjih poslova SBK i Inspektoratom Ministarstva gospodarstva SBK, koji će u narednom periodu vršiti pojačan nadzor nad trgovačkim i ugostiteljskim objektima, s ciljem utvrđivanja u kojoj mjeri trgovci i ugostitelji poštuju Zakon o unutarnjoj trgovini i Zakon o ugostiteljskoj djelatnosti FBiH.

Cilj Centra za edukaciju mladih je dobrobit djece i mladih a na to ih, kažu obavezuju i brojne međunarodne konvencije. Kroz saradnju sa vladinim i nevladinim sektorom, trude se sistemski pristupiti ovome problemu i uključiti što je moguće više aktera kako bi bili što uspješniji.

Želimo čuti vaše mišljenje:
IZVORwww.tntportal.ba
Podijeli objavu