Nogometni klub “Čelik” nalazi se u najtežoj situaciji od svog osnivanja, klub je pred ambisom, a trenutno moguće rješenje vezano za klub s Bilinog polja jeste ulazak stranih investitora sa svojim kapitalom.

Jučer je stigla odbijenica vezano za žalbu NK “Čelik” za reprogram poreskog duga. Ovu informaciju za portal Sportzdk.ba potvrdio je i predsjednik kluba Jasmin Memišević.

“U klub je stigla odbijenica od strane Ministarstva financija FBiH, kada je u pitanju naša žalba vezana za reprogram poreskog duga.

U obrazloženju piše da smo odbijeni jer klub nije ispoštovao svoje obaveze za prva četiri mjeseca u ovoj godini u iznosu od 34.000 KM.

Oni su žalbu odbili, a sljedeće što ćemo uraditi je upravni spor na šta imamo pravo, rok nam je 30 dana, ali mi ćemo se potruditi da to što prije odradimo i pošaljemo Ministarstvu financija.

Da se razumijemo, naša žalba je odbijena, ali nije propalo sve kada je u pitanju reprogram, ima još šanse da uđemo u taj proces”, ističe Memišević.

Podsjetimo, krajem septembra malo koji medij nije objavio da je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović u NK Čelik i Zenicu doveo “investitora”, koji je u Turskoj osuđivan za namještanje utakmica i kriminal. Sada se ne oglašava.

Želimo čuti vaše mišljenje:
IZVORwww.slobodna-bosna.ba
Podijeli objavu