Šesnaest osoba ranjeno je u sukobima u Kijevu, u novom pokušaju vlasti da privede bivšeg gruzijskog predsjednika Mihaila Saakašvilija.

Snage reda rano jutros pokrenule su napad na šatorski kamp koji su postavili Saakašvilijevi pobornici ispred parlamenta i pokušali ga privesti, dan nakon prvog pokušaja. Saakašvilijevi pristaše pružili su otpor i fizički se nekoliko puta suprotstavili policiji. Četrnaest policajaca i dvojica aktivista sklonih Saakšviliju ozlijeđeni su u tim sukobima, prema podacima policije.
Kijev sumnjiči Saakšavilija da je želio nasilno preuzeti vlast tijekom nedavnih protukorupcijskih prosvjeda u Kijevu, za koje državno odvjetništvo tvrdi da ga financiraju osobe bliske bivšem ukrajinskom predsjedniku Viktoru Janukoviču.

Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko, čiji je Saakašvili bivši saveznik, podržao je državno odvjetništvo i kritizirao Saakašvilija i njegovu bandu skitnica koje financira Moskva.

U Tbilisiju je tisuću pristaša bivšeg gruzijskog predsjednika prosvjedovalo na ulicama protiv njegovog uhićenja u Ukrajini.

Želimo čuti vaše mišljenje:
IZVORwww.hrt.hr
Podijeli objavu