Kada se govori o djeci s autizmom najčešće se govori o njihovoj bolesti i tome kako im olakšati život. Ono što svi, ponajviše zabrinuti roditelji zaboravljaju je da svakom djetetu, pa tako i onom s autizmom treba igra i zabava kako bi bilo sretno dijete.

Autizam je vrlo kompleksan poremećaj koji djetetu najčešće otežava komunikaciju sa svijetom, ali i razumijevanje istog. Posljedica toga je i vrlo nisko samopoštovanje djece s autizmom. No, roditelji su ti koji bi djetetu trebali vratiti vjeru u sebe.

Pritom treba imati na umu da autistična djeca ne razumiju metafore i skrivena značenja. Ako nešto tražite ili očekujete od njega jasno to izrecite. Isto tako objasnite djetetu koji igru ćete igrati.

U šetnji prirodom izaberite predmete koje ćete tražiti i smislite tajnu riječ koje će dijete izreći kada ga pronađete.

Kako bi dijete što lakše shvatilo igru bilo bi dobro započeti sa prepoznavanjem auta na cesti. Na primjer, svaki puta kada projuri crveni automobil vi morate izreći vašu zamišljenu riječ.

Ovu igru dobro je igrati u grupi kako bi se dijete motiviralo kada vidi i druge da igraju. S vremenom djetetu dozvolite da samo mijenja pravila igre i napreduje.

Želimo čuti vaše mišljenje:
IZVORwww.index.hr
Podijeli objavu