U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje oblačno s padalinama. Na istoku Bosne prijepodne bez padalina. U Krajini, zapadnim i sjevernim područjima Bosne prognozira se između 20 i 50 litara padavina po metru četvornom.
U Hercegovini od 30 do 70 litara. U centralnim područjima između 15 i 25 litara, a u istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne od pet do 15 litara padalina po metru četvornom. Prijepodne u nizinama većinom kiša, u Krajini i susnježica.

Od poslijepodnevnih sati prema kraju dana, pogotovo tijekom noći na utorak, snijeg ili susnježica se očekuju u nizinama u većem dijelu Bosne.

Snijeg se ne predviđa na krajnjim sjevernim područjima zemlje i većinom u Hercegovini, gdje se od večernjih sati snijeg očekuje samo na planinama.

S obzirom na to da se najjače padaline prognoziraju od poslijepodnevnih sati u ponedjeljak do jutarnjih sati u utorak, predviđa se i visina sniježnog pokrivača od pet do 15 centimetara. Od dijela centralne Bosne prema zapadu i Krajini sniježni pokrivač može biti i viši.

U većem dijelu Bosne prije podne vjetar mijenja smjer na sjever umjerene jačine, prolazno i sa jakim udarima.

U Hercegovini, istoku i jugozapadu Bosne prije podne jako jugo, koje će oslabiti od sredine dana i od poslijepodnevnih sati promijenuti smjer na sjever.

Temperatura zraka prije podne od pet stupnjeva u Krajini gdje će i biti najhladnije, do 18  na istoku i jugu zemlje. U drugoj polovini dana temperature zraka u cijeloj zemlji su u opadanju.

U utorak se očekuje snijeg ili susnježica u većem dijelu Bosne. Na cijelom sjeveru zemlje i u Hercegovini kiša. Na planinama u Hercegovini snijeg.

Želimo čuti vaše mišljenje:
IZVORwww.klix.ba
Podijeli objavu