Djeca u Srbiji sve češće rizikuju sopstveni život zbog pokušaja da naprave selfie fotografiju na neobičnom i opasnom mjestu, upozoravaju stručnjaci.

Zbog ovog fenomena bolnice širom Srbije pune su djece sa slomljenim nogama i rukama, teškim opekotinama, ubodima od šiljaka, a neki su čak i za dlaku izbjegli smrt, piše Informer.

Situacija je sve alarmantnija, jer nam djeca više ne biraju ni vrijeme ni mjesto gdje će uslikati selfie, pa se tako penju na visoke ograde, skaču po vlakovima, pale vatru i gutaju dim… i to su samo neke od suludih ideja kojima pribjegavaju zarad kojeg “lajka” više.

Nedavno sam imao pacijenticu, srednjoškolku, koja se nabola na velike šiljke, jer je selfie željela da napravi na ogradi jedne kuće. Tu je i već poznat slučaj dječaka koji je usne namazao uljem, pa ih zapalio, želeći svima da pokaže kako je on gutač vatre. Jedan osnovac je za dlaku izbjegao smrt kada je preskakao terase na drugom katu zgrade dok je u jednoj ruci držao telefon i sve to slikao, priča za Informer pedijatar dr. Saša Milićević.

Želimo čuti vaše mišljenje:
IZVORwww.radiosarajevo.ba
Podijeli objavu