Udruga “Čuvarica tradicije” poziva sve župljane Nove Bile da u subotu 14. listopada 2017. godine, s početkom u 15 sati dođu na plato ispred Hrvatskog kulturnog centra Nova Bila te svojim dolaskom uveličaju četvrtu po redu manifestaciju „Čuvari tradicije“.

Kako poručuju iz Udruge, manifestacija „Čuvari tradicije“ zamišljena je, kako joj i u nazivu stoji, kao čuvarica tradicije i običaja Hrvata ovoga kraja. Tradicionalno pečenje rakije, kuhanje graha u kotliću, nadmetanje u “igri prstena”, dekoracija prostora uz plodove i boje jeseni je samo dio onoga što vas očekuje.

Također, svako novobiljansko selo na manifestaciji imat će svoj štand na kojem će prezentirati neki zanat po kojem su u prošlosti bili poznati.

Ovim pozivom, želimo potaknuti sve naše župljanke, domaćice, majke, djevojke da sudjeluju u manifestaciji tako što će napraviti pitu, kolače ili neko od tradicionalnih jela našeg kraja, poručili su iz Udruge i nadodali, kako bi tim činom naše žene uveličale samu manifestaciju.

Svi su pozvani kušati domaće delicije:
– rakija šljivovica u organizaciji Limene glazbe „Lašva“ Nova Bila
– grah u organizaciji HKC-a Nova Bila
– pivo, sokovi i kuhani kukuruz u organizaciji „Čuvarice tradicije“ Nova Bila
– pečeni kesten u organizaciji „Drukčijeg radija“ Novi Travnik
– a niz drugih delicija samo za vas priredit će domaćice Nove Bile, priopćili su organizatori.

Pored ovih delicija posjetitelji će imati priliku vidjeti i prezentacije: umjetničkog kova, pravljenja cigle, pravljenja kreča i stare tradicionalne igre prstena, uz materijalno tehničku potporu vatrogasne desetine Nova Bila i JKP „Trebišnjica“.

Želimo čuti vaše mišljenje:
Podijeli objavu