Cilj ove suradnje je unapređenje poslovnog okruženja za rast i razvoj softverske industrije, u kojoj “Config” kotira na samom vrhu, pogotovo u opcijama programskih rješenja za HoReCa kanal u Bosni i Hercegovini

“Bit Alijansa” je, svojim aktivnostima, usmjerena prema rješavanju ključnih izazova bh. softverske industrije, a među kojima veliku ulogu igraju kronični nedostatak visoko obrazovanih kadrova te izostanak poticaja od strane nadležnih institucija sa svih razina vlasti u BiH.

„Config je, u posljednjih godinu dana, udvostručio broj zaposlenih, a ove godine zapošljavamo i nove. Zadovoljan radnik i topla atmosfera kolegijalnosti postavljeni su kao stup uspjeha našeg poduzeća. Biti dio „Config“ tima predstavlja korak naprijed u pogledu ka budućnosti poslovanja u Bosni i Hercegovini, poručila je direktorica Marić.

„Config“ d.o.o., već više od 13 godina, izuzetno uspješno posluje u IT sektoru Bosne i Hercegovine. Izrađuju profesionalne softverske aplikacije za poslovanje u HoReCa kanalu BiH i zastupnici su za nabavku Datecs fiskalnih uređaja u FBiH. Valja naglasiti kako je ovo poduzeće najbolji serviser te podrška za fiskalne uređaje kao i najveći distributer softvera te POS opreme u BiH.
Udruženje Bit Alijansa osnovano je 2014. godine. Od tada se, broj kompanija članica, kontinuirano povećava. Danas broje osamnaest članica udruženih s jednim ciljem – da suočavanjem s brojnim preprekama koje usporavaju rast, stvore nove prilike za poduzeća softverske industrije BiH.

Želimo čuti vaše mišljenje:
Podijeli objavu