Popularna kantautorica, filmska kompozitorica, vokalna pedagogica i muzička producentica iz Srbije Aleksandra Kovač objavila je na Youtubeu svoju verziju sevdalinke “Ne klepeći nanulama” koju je svojedobno proslavio jedan od najvećih jugoslovenskih i bh. interpretatora sevdalinke Nedžad Salković.
Pjesmu je prvi put snimio 1982. godine i postala je veliki hit, te je uvrstio i na album iz 1987. godine. Do sada obradilo više od 30 izvođača i doživjela je isto toliko izdanja.

Obrađena je u gotovo svim muzičkim žanrovima, a izvodili su je brojni pjevači i muzičari. Prevedena je na engleski i talijanski jezik i prodana u milijune tiraža.

Napisao ju je i prvi izveo Husein Kurtagić uz Ibrahima Dedića, ali pjesma je doživjela svoj najveći uzlet upravo u izvedbi Nedžada Salkovića.

Kovač je vrlo ugledna i poštovana ličnost u svijetu muzike. Iza sebe ima bogato muzičko iskustvo u svijetu i Srbiji, a surađuje sa najvećim imenima hrvatske i bosanske scene i piše hitove za Ninu Badrić, Severinu, Gorana Karana, Borisa Novkovića, Jacques Houdeka, Sandija Cenova, Ivanu Kindl, Deena, Vesnu Pisarović i mnoge druge.

Ima svoju muzičku produkciju u kojoj sa Romanom Gorsekom kompnuje muziku za pozorišne predstave, te Broadway. Ambasador je kampanje Vijeća Europe “1 in 5” koja se bori protiv nasilja nad djecom.

Pjesmu “Ne klepeći nanulama” snimila je u okviru serijala “Aleksandra peva narodnu muziku”.

Želimo čuti vaše mišljenje:
IZVORwww.klix.ba
Podijeli objavu