Na poligonu Specijalne policijske jedinice Ministarstva unutarnjih poslova Srednjobosanskog kantona danas je dodijeljeno 55 službenih vozila ukupne vrijednosti veće od dva milijuna KM.
Posljednja nabavka vozila za MUP SBK obavljena je 2011. godine, a današnja primopredaja izvršena je s ciljem poboljšanja efikasnosti policije.

Ministar unutarnjih poslova Srednjobosanskog kantona Feliks Vidović je naglasio kako je efikasnost policije na terenu bitna te da je današnje uručenje vozila od velikog značaja za MUP.

Vozila će biti raspoređena u skladu s potrebama MUP-a SBK-a policijskim stanicama, upravama kao i sjedištu ministarstva. Vrijednost projekta je 2.170.000 KM, a vozila su nabavljena putem leasinga s rokom otplate od pet godina, izjavio je Vidović.

MUP SBK je u prethodne dvije godine poduzeo niz aktivnosti, a ovaj projekat prema riječima Vidovića se neće osjetiti kao teret Vladi kantona jer je u proteklom periodu povećana naplata kazni, a u planu je i uvođenje i videonadzora.

Premijer Srednjobosanskog kantona Tahir Lendo je danas uručio ključeve pripadnicima policije MUP-a SBK te izjavio kako je Vlada dala svu podršku u realizaciji ovog projekta.

Nakon brojnih analiza je utvrđeno da je vozni park slaba karika u funkcioniranju policijskih službenika. Urađen je plan, ispoštovane sve procedure i nabavljena su vozila koja će omogućiti policijskim službenicima da brže reagiraju na terenu, poručio je Lendo.

MUP SBK aktivno radi i na digitalizaciji radioveze, a sve s ciljem efikasnijeg djelovanja na terenu. U narednom periodu će poduzeti i niz drugih aktivnosti i ulaganja u rad policijskih službenika koji pokrivaju veliko područje.

Želimo čuti vaše mišljenje:
IZVORwww.klix.ba
Podijeli objavu