Osam mjeseci staru djevojčicu, kojoj roditelji odbijaju dati ime, treba dati na usvajanje, rečeno je na sudu, piše Daily Mai.

Obzirom da je bezimena, u socijalnoj službi djevojčicu su registrirali samo po prezimenu. Tijekom suđenja na kojem se odlučivalo o njezinoj subini sutkinja Sarah Lynch nazivala ju je ‘dijete’.

Roditelji su rekli da djevojčici ne žele dati ime niti registrirati njezino rođenje jer prema njihovim uvjerenjima, koja uključuju Bibliju i ljudska prava, njezin život je privatan i nitko drugi nema pravo znati bilo što o njihovoj obitelji ili se miješati u njihove živote.

Sutkinja je tijekom izricanja presuda rekla da majka s djevojčicom ima topao odnos, pun ljubavi. Kćer koja živi kod udomitelja redovito posjećuje.

Sutkinja je odbacila argumnete socijalnih radnika da se djevojčicu treba oduzeti roditeljima jer odbijaju suradnju s medicinskim osobljem. Također, poručila je kako osobno smatra da nedavanje imena djetetu ne predstavlja značajnu štetu.

Međutim, presudila je da djevojica treba biti usvojena od strane novih roditelja zbog optužbi protiv oca da je seksualno zlostavljao 12-godišnju polusestru djevojčice bez imena. Tereti ga se da je dirao stariju djevojčicu na neprimjerene načine.

Otac je suočen s optužbama sa seksualno zlostavljanje i očekuje ga suđenje na sudu u Leedsu.

Želimo čuti vaše mišljenje:
Podijeli objavu